Semestra med hund

Innan du tar semester med din hund, oavsett om du planerar att ta med hunden eller lämna bort den medan du själv reser bort, så är det mycket att förbereda. Här går vi igenom några viktiga saker du bör tänka på innan du tar semester med din hund.

Resa bort med hund

Innan du reser bort med din hund finns det några saker du bör tänka på. Dels att din hund ska ha giltigt vaccinations- och chipregistrering. Dessutom är det en god idé att du kontaktar veterinären för att se till att din hund är i god form och inte lider av några sjukdomar som kan förvärras av resan. Det är också viktigt att se till att du har en giltig hundförsäkring, ifall något skulle hända din hund på resande fot. Vidare är det bra att ha noggrant planera hur mycket mat och dryck din hund behöver under resan, så att du kan vara säker på att den inte blir uttorkad. Slutligen är det viktigt att ta reda på om det finns några regler för hur man får ta med sig sin hund till det land eller den destination man ska resa till.

Resa utomlands med hund

Det finns många saker att tänka på när man planerar en resa utomlands med sin hund. Här är några tips på hur du kan göra din resa så smidig och stressfri som möjligt för både dig och din hund:

-Boka ett hundvänlig boende. Det finns flera hotell och B&B som tar emot hundar, så det är bara att leta runt lite för att hitta ett passande ställe.
-Packa en resväska för din hund med allt den behöver, t.ex. mat, leksaker, sovbädd, koppel och halsband.
-Informera dig om de regler och restriktioner som gäller för djur i det land du ska resa till. Tänk på vaccinationsregler, pass och eventuella andra dokument som kan behövas.
-Om du ska flyga är det viktigt att först kolla vad som gäller hos det flygbolag du planerar att resa med. Det finns flera regler kring t.ex. vikt och storlek på hund som avgör om du kan ta den med dig på planet.

hund på semester

Att lämna hunden på pensionat

En av de stora fördelarna med att ha en hund är att man alltid har någon att gå ut och röra sig med. Men det finns också tider då man inte kan ha med sig hunden, till exempel när man ska på semester. Då är det bra att veta att det finns möjlighet att lämna hunden på ett pensionat.

Pensionatet är ofta en trygg och säker plats för hunden, där den kommer att få mat och dryck och möjlighet till motion och lek med andra hundar. Pensionaten har ofta olika aktiviteter för hundarna, så som promenader i skogen eller på stranden. Detta är perfekt om man vill ge sin hund en aktiv semester.

Det finns pensionat i olika storlekar och prisklasser, men det gäller att vara ute i god tid för att se till att det finns en ledig plats för din hund, just när du planerar att resa bort.

Det är även en god idé att besöka pensionatet innan dagen ni ska lämna hunden, för att säkerställa att det är välskött och uppfyller en god standard.

Kan man lämna hunden hemma?

Det finns många olika åsikter om detta – och det beror ofta på hur din hund beter sig. I allmänhet går det bra att lämna hunden hemma under semestern, ifall om du har någon som kan komma och gå ut med den, ta hand om den, och ge den sällskap under dagarna. Dock kan vissa hundar bli oroliga eller stressade av att vara hemma ensamma, så det är viktigt att du känner till din hunds beteende och hur den reagerar på ensamhet. Om du tror att din hund skulle må dåligt av att vara ensam hemma under en längre period, bör du tänka efter om det kanske är det bättre att lämna hunden på pensionat eller kanske ta med den på din resa?