Byta hundförsäkring

Så går du tillväga för att byta hundförsäkring

De flesta hundägare är medvetna om att det är viktigt att ha en hundförsäkring. Men vad man kanske inte är lika medveten om, är hur mycket pengar man kan spara på att jämföra och byta hundförsäkring. Det har hänt mycket de senaste åren och det finns idag många nya aktörer som alla konkurrerar om att erbjuda billigare och bättre hundförsäkring.

Det är oftast mycket enkelt det faktiskt är att byta hundförsäkring mellan olika försäkringsbolag. I de flesta fall räcker det med att du kontaktar ditt nuvarande försäkringsbolag och berättar att du vill byta till en annan försäkring. Ditt nuvarande bolag kommer då att avsluta din befintliga försäkring och du kan börja betala din nya försäkring.

Det finns dock ett par saker som du bör tänka på när du väljer en ny hundförsäkring, här går vi igenom de viktigaste.

Kolla upp bindningstiden

Det finns flera saker att tänka på när det gäller hundförsäkringar. Ett av de viktigaste är bindningstiden. Detta är den period som du är bunden till försäkringsbolaget. Ofta är bindningstiden ett år, men det kan variera. Kolla alltid upp bindningstiden innan du tecknar en ny hundförsäkring, så att du inte står med dubbla räkningar fram tills dess att din gamla försäkring upphör.

Jämför priser innan du byter

Innan du byter hundförsäkring, är det smart att jämföra priser för att se till att du får det bästa priset. Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder olika typer av försäkringar, så det är viktigt att du tar reda på vilken typ av försäkring som passar bäst för dig och din hund. Du kan läsa mer på vår sida som jämför populära hundförsäkringar för att enkelt hitta rätt.

Tänk på karenstiden

En hundförsäkring är en bra idé för att skydda sig mot oväntade veterinärkostnader, och det är därför viktigt att välja en försäkring som passar just din hund. Ett vanligt villkor för hundförsäkringar är karenstid, det vill säga den tid som går mellan tecknandet av försäkringen och den dag då den faktiskt börjar gälla. Du kan alltså inte använda din försäkring innan karenstiden passerat. I de flesta fall är karenstiden 6 månader, men det finns även försäkringar med längre eller kortare karenstid. Detta är något du bör tänka på när du väljer hundförsäkring, för att se till att du inte hamnar i en situation där du behöver veterinärhjälp men står utan skydd.

Vårt rekommenderade försäkringsbolag Lassie utmärker sig genom att erbjuda mycket kort karenstid, endast 14 dagar. Vilket innebär att du snabbt får nytt skydd om du väljer att byta till Lassie.