Lassie Hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

Betyg: ★★★★

Lassie hundförsäkring är en ny djurförsäkring som sätter din hunds bästa i första hand. Lassie utgår från ett helhetsperspektiv där du som hundägare kan hjälpa till att förebygga skador och sjukdomar, för att på så sätt minska behovet av veterinärvård. Detta är unikt för svenska djurförsäkringar, och är en av anledningarna till att de snabbt vuxit i popularitet. Deras fördelaktiga försäkringspaket och poängsystem där du kan få rabatt på din försäkring gör Lassie till ett namn att lägga på minnet.

Lassie hundförsäkring har snabbt blivit ett av toppnamnen bland djurförsäkringar. Du kan välja mellan tre prisvärda försäkringspaket, varav det största ger dig möjlighet att få det största försäkringsbeloppet som finns på marknaden idag. Alla tre paket ger ett grundskydd i samband med sjukdom eller olycka.

Lassie hundförsäkring får bra omdöme och högsta betyg

Lassie hundförsäkring får återkommande högsta betyg av kunder och i “bäst i test”-utvärderingar. Försäkringsbolaget har en ganska annorlunda profil jämfört med andra försäkringsbolag på den svenska marknaden, vilket gör att de sticker ut i en positiv bemärkelse. De vill att din hund ska leva ett så bra och hälsosamt liv som möjligt. 

De har även en fond, Tassfonden. Där kan den som inte har råd med en hundförsäkring ansöka om ekonomiskt stöd. Om du blir beviljad stödet får du tillgång till Lassies försäkringsprodukt Mini helt gratis, inklusive självrisken.

För- och nackdelar med Lassie hundförsäkring

Trots att Lassie är ny i branschen har de snabbt fått ett stort förtroende och blivit omtyckta bland sina konsumenter. Vi avrundar den här recensionen av Lassie hundförsäkringar med de punkter vi tycker är viktigast.

Fördelar med en Lassie hundförsäkring

 • Prisvärda försäkringar och marknadens högsta försäkringsbelopp
 • Arbetar förebyggande och uppmuntrar till att du som hundägare ska lära dig mer om hur du kan jobba proaktivt för att undvika och minimera skaderisk
 • Högt betyg i undersökningar och hos sina kunder
 • Du kan få rabatt på din Lassie hundförsäkring på olika sätt

Nackdelar med en Lassie hundförsäkring

 • Ny i branschen
 • Försäkringen gäller inte mer avancerad vård
 • 14 karensdagar

Stöd från veterinär via videosamtal

Hos Lassie får du en omfattande försäkring där du bland annat har tillgång till fria samtal för rådgivning via den digitala veterinärkliniken FirstVet. Via videosamtal får du stöd, råd och hjälp när du har funderingar över icke-akuta besvär, om du är osäker på om din hund behöver åka in till en veterinärklinik eller inte.

Är det så att du behöver åka till en veterinär så ingår direktreglering i din Lassie hundförsäkring. Då skickar veterinären allt underlag direkt till Lassie. Det enda du behöver stå för är de kostnader som inte täcks av försäkringen samt självrisken.

Rabatter du kan få med en Lassie hundförsäkring

Lassie jobbar preventivt för din hunds hälsa. De har tagit fram ett speciellt program som har utvecklats tillsammans med veterinärer. Grundtanken är att din hund inte ska behöva veterinärvård och att du ska få de kunskaper som behövs för att förebygga olyckor och sjukdomar. 

Du skapar först en profil för din hund i Lassies app. Sedan kan du ta del av artiklar och kurser fyllda med kunskap om hur du kan ta hand om enklare sjukdomar som din hund kan drabbas av, som diarré och kräkningar. Där kan du även lösa olika quiz som ger dig poäng. Du kan sedan byta ut poängen och få upp till 500 kronor rabatt per år för varje hundförsäkring du har. Du får alltså inte bara en billigare försäkring, du får även ovärderlig kunskap som kan få din hund att må bättre – utan att du behöver blanda in en veterinär.

Lassie vill att det ska löna sig att ha en försäkring hos dem. Om du värvar en eller flera vänner får både du och vännen rabatt när personen tecknar en Lassie hundförsäkring. 

Detta ingår i en Lassie hundförsäkring

Lassie hundförsäkring finns i tre olika försäkringsnivåer, som gäller inom Norden och för tillfällig resa i upp till ett år i Europa. Lassie hundförsäkring kan tecknas från att hunden är sex veckor gammal. Försäkringen gäller ett år i taget och kan betalas månadsvis eller årsvis. Grundläggande veterinärvård för olycka och sjukdom, gratis rådgivning av veterinär via FirstVet samt tandvård i händelse av olycka ingår i alla tre nivåer. 

Med Lassie hundförsäkring Mini kan du få upp till 30 000 kronor under ett år på din försäkring. För Mellan gäller 60 000 kronor och Stor täcker försäkringsärenden på upp till 150 000 kronor. I Lassie hundförsäkring Mellan och Stor ingår även avancerad sjukvårdsanalys som magnetröntgen, datortomografi och scintgrafiundersökning. Du kan även få ersättning för cellgiftsbehandling, medicin föreskriven av veterinär samt rehabilitering.

Livförsäkring

Livförsäkringen går att välja till om du vill, då den inte ingår i grundstödet. Kravet för att lägga till en livförsäkring är att du måste ha en Lassie hundförsäkring. Den högsta summan du kan få ut på livförsäkringen är vad din hund kostat, men max 30 000 kronor. Den kostar från sju kronor per månad och delas in i olika grupper utifrån förväntad livslängd för olika hundraser. 

Vad kostar en Lassie hundförsäkring?

En hundförsäkring hos Lassie beräknas utifrån flera olika punkter. Genom att du lämnar följande uppgifter på deras hemsida kommer du få tre olika prisförslag utifrån de olika försäkringsnivåerna:

 • Hundens ras
 • Hundens ålder
 • Hundens kön
 • Om din hund är kastrerad eller inte
 • Var du bor

Om du lägger till livförsäkring ökar kostnaden något, men omfattar ett ökat skydd i händelse av att din hund dör eller behöver avlivas. Du kan alltid hitta försäkringsvillkoren i Lassies app.

kvinna tecknar lassie hundförsäkring
Det är enkelt att se sitt pris och teckna Lassie, direkt i mobilen.

Hur fungerar självrisken hos Lassie hundförsäkring?

Lassie hundförsäkring har 14 dagars karens. Detta innebär att din hundförsäkring börjar gälla 14 dagar efter att du skaffat den. Under karenstiden kan du inte få ersättning förutom vid olyckor eller om du har en valp som är max 120 dagar gammal. Om du har en så pass ung valp behöver du få ett intyg från en veterinär.

Självrisken består av en rörlig del och en fast del. Om du väljer den låga självrisken betalar du en högre månadskostnad. Väljer du den höga självrisken betalar du mindre i försäkringspremie. Den rörliga kostnaden är 15–25 % och den fasta självrisken kostar 0–3 500 kronor.

Så här anmäler du en skada

Om du behöver göra en skadeanmälan finns det tre sätt du kan göra det på:

 • Direktreglering hos en veterinär
 • I Lassies app
 • Maila de intyg och kvitton som behövs till skador@lassie.io

Om du gör en direktreglering så betalar du bara för självrisken för det som Lassie hundförsäkring inte täcker. Veterinären skickar de papper som behövs till Lassie, som tar hand om resten.

Väljer du att göra allt själv via Lassies app eller mail behöver du bifoga följande:

 • Fakturan från veterinärkliniken och alla relevanta kvitton
 • Veterinärens journalanteckningar
 • Recept om du fått det
 • Ditt försäkringsnummer
 • Kontonummer dit du vill ha utbetalningen

Kontakt

För att komma i kontakt med Lassie finns det flera vägar att gå. Kundtjänsten har öppet varje dag (utom röda helgdagar) från klockan 08.00–22.00. Du kan nå dem på följande sätt:

Telefon: 010-183 98 18

Mail: support@lassie.co

Via chatt på hemsidan: www.lassie.co och i appen.