ManyPets Hundförsäkring

manypets hundförsäkring

Betyg: ★★★★★

ManyPets, som tidigare hette Bought by Many, är ett försäkringsbolag som lanserades i Storbritannien 2017 men som snabbt expanderade till andra länder. ManyPets hundförsäkring har erbjudits sedan 2019 i Sverige och man växer mycket snabbt just nu.

ManyPets hundförsäkring är omtyckt

ManyPets har länge setts som en uppstickare i en bransch med några stora och sedan länge etablerade bolag. Men faktum är att de idag har en av de mest omtyckta hundförsäkringarna på den svenska marknaden. Enligt Konsumenternas, som ger oberoende konsumentvägledning, var ManyPets hundförsäkring bäst i Sverige 2021. Även i andra länder har ManyPets vunnit fina utmärkelser och på flera marknader är de redan en av de stora aktörerna när det gäller djurförsäkringar.

Djurförsäkringar är frivilliga men nästan alla som har en hund väljer, på väldigt goda grunder, att försäkra den. Har du ManyPets hundförsäkring riskerar du inte att hamna i en besvärlig situation rent ekonomiskt om hunden skadar sig eller blir sjuk. Du har råd att ge hunden bästa möjliga vård när det behövs som mest.

För- och nackdelar med ManyPets hundförsäkring

Det är lätt att förstå att ManyPets hundförsäkring har blivit populär i Sverige. Det är det bästa valet för många, men inte alla hundägare. Vi sammanfattar den här recensionen genom att lista vad vi menar är de viktigaste för- respektive nackdelarna med den här försäkringen.

Fördelar med en ManyPets hundförsäkring

  • Samma pris oavsett ras och ålder på hunden
  • Höga försäkringsbelopp och låg självrisk
  • Fokus på att det ska vara enkelt med en ManyPets hundförsäkring
  • Möjlighet till direktreglering

Nackdelar med en ManyPets hundförsäkring

  • Arbetar inte mycket med rabatter
  • Ingen särskild försäkring för hunduppfödare
  • Relativt ny och obeprövad aktör

Detta kännetecknar en ManyPets hundförsäkring

ManyPets hundförsäkring har inte den lägsta försäkringspremien. Det kan ändå vara den mest prisvärda hundförsäkringen eftersom du har möjlighet att få ut en förhållandevis hög maximal ersättning. Även den fasta självrisken kan vara väldigt låg, eller till om med noll kronor, beroende på vilken försäkring du tecknar. En annan sak som gör ManyPets hundförsäkring väldigt speciell är att du betalar lika mycket oavsett hur gammal din hund är och vad den är av för ras. Detta gör det mycket enklare att försäkra sin hund. 

Att det ska vara just enkelt att teckna en ManyPets hundförsäkring är en viktig del av deras koncept. Vissa försäkringsbolag formulerar sig fortfarande på ett ganska invecklat språk och har en massa paragrafer i sina försäkringsvillkor. ManyPets hundförsäkring står för motsatsen till detta och det är väldigt lätt att förstå hur deras försäkringar fungerar. Detta för att man vill minimera risken för att du ska få en obehaglig överraskning på grund av att du inte har förstått försäkringsvillkoren.

Det finns ingen övre gräns för hur gammal din hund får vara för att du ska kunna försäkra den. Det är en stor fördel jämfört med de flesta hundförsäkringar. I vissa fall kan ManyPets hundförsäkring till och med vara det enda alternativet.

Välj hur starkt skydd du vill ha

En ManyPets hundförsäkring kan tecknas på tre nivåer: 

  • Bas
  • Standard
  • Premium 

Med en ManyPets hundförsäkring bas får du ersättning för vanlig veterinärvård. Inte för sådant som mediciner, MR, röntgen, rehabilitering eller tandsjukdomar. För att få ersättning även för det behöver du åtminstone en standardförsäkring. Något som ingår i samtliga försäkringar, och som är en mycket bra service, är möjlighet till videosamtal med en veterinär. Det finns ingen övre gräns för hur många gånger du kan begära utbetalningar under ett år med en ManyPets hundförsäkring. Du har dock ett maxbelopp som gäller för din försäkring.

Den största skillnaden mellan de tre nivåerna är hur hög ersättning du kan få ut på din försäkring under ett år. Om du väljer bas är maxbeloppet 30 000 kronor, för en ManyPets hundförsäkring standard gäller 60 000 kronor och om du tecknar en ManyPets hundförsäkring premium kan du ta ut hela 140 000 kronor i ersättning under ett år. Det är ett bra val om din hund riskerar att råka ut för något allvarligt eller kan komma att behöva vård flera gånger. 

Med en premium- eller standardförsäkring kan du också få ersättning för röntgen och rehab och annat som inte berättigar till ersättning med en ManyPets hundförsäkring bas. Om du vill ha en livförsäkring behöver du teckna försäkringen på premiumnivå, eller teckna livförsäkring som en separat tilläggsförsäkring. 

En skillnad mellan standard och premium är att du med en ManyPets hundförsäkring premium kan få ut ett högre belopp för ordinerat foder samt rehabilitering. En djurförsäkring ersätter inte skador som din hund orsakar på egendom, men många hemförsäkringar träder istället i kraft i det läget.

Tilläggsförsäkring för tidigare besvär

En hundförsäkring brukar inte täcka sjukdomar och besvär som din hund tidigare har behandlats för. Det är ett problem för dig som vill byta från ett försäkringsbolag till ett annat. Hos ManyPets kan du betala för ett särskilt tillägg som innebär att du har rätt att få tillbaka upp till 7 000 kronor under ett år, för veterinärkostnader som gäller något som din hund har behandlats för. Kravet är att det ska ha gått minst tre månader sedan behandlingen genomfördes.

Vad kostar en hundförsäkring från ManyPets?

Valet mellan dessa olika försäkringsnivåer handlar mycket om vad du är beredd att betala varje månad för en ManyPets hundförsäkring. Försäkringspremien stiger naturligtvis ju starkare skydd du väljer att ha. Deras billigaste försäkringar ligger riktigt lågt i pris. Kostnaden för en ManyPets hundförsäkring på basnivån kan vara så låg som 118 kronor i månaden. 

Exakt hur mycket du får betala bestäms efter att du svarat på frågor i ett formulär. Alla betalar inte lika mycket för samma ManyPets hundförsäkring utan sådant som kön, var du bor och om hunden är kastrerad kan spela roll. Däremot görs det inte en individuell bedömning av din försäkringshistorik, den spelar ingen roll för priset på premien.

Bättre pris om du har flera djur

En ManyPets hundförsäkring blir billigare om du har flera djur. Du får 15 % i rabatt om du försäkrar flera hundar eller katter med samma försäkring. Det faktum att ManyPets enbart erbjuder djurförsäkringar innebär att du inte kan samla försäkringar av flera olika typer hos dem, för att få ett lägre pris.

Så fungerar självrisken med en ManyPets hundförsäkring

Självrisken är det belopp du själv får betala när din hund behöver vård. Med en ManyPets hundförsäkring kan det finnas både en fast och rörlig självrisk. Fast självrisk betalar du bara en gång på ett år. Behöver du hjälp av veterinären flera gånger betalar du en rörlig självrisk. Du väljer själv vad du vill ha för fast självrisk. Den kan vara 0 kronor, 1 500 kronor eller 3 500 kronor. Högre självrisk innebär lägre månadspremie.

Den rörliga självrisken är en procentsats av de totala veterinärkostnaderna under ett år. Där kan du välja mellan 15 och 25 %. Återigen så påverkar storleken på självrisken hur mycket du betalar i månaden för din ManyPets hundförsäkring.

Så gör du en skadeanmälan

Du kan göra en skadeanmälan genom att ringa eller skicka ett mail. Se till att ha ditt försäkringsnummer och det kontonummer du vill ha pengarna insatta till redo när du kontaktar ManyPets skadereglerare. Du kommer att behöva skicka in kvitton och handlingar från veterinärbesöket för att handläggningen ska gå så fort som möjligt. ManyPets kan också kontakta din veterinär om du saknar efterfrågade uppgifter. 

Ett annat sätt att få ut pengar på en ManyPets hundförsäkring är att ge veterinären tillåtelse att gör skadeanmälan och skicka kvitton och andra dokument direkt till ManyPets. Det är en väldigt bekväm lösning för dig. Detta kallas för direktreglering och är eftertraktat när det gäller djurförsäkringar.

Kontakt

Genom att logga in på “Mina Sidor” kan du som har en ManyPets hundförsäkring hitta information om din försäkring samt förändra den vid behov. Du kan även hålla koll på dina kommande och betalda fakturor. 

Kundtjänst: måndag–fredag, 9.00–17.00 (måndag–fredag, 8.30–16.45 för skadeanmälan)

Telefon: 041 088 02 02, kundtjänst erbjuds även via chatt och ett kontaktformulär

Skadeanmälan: 010 410 70 34 eller djurskador@manypets.com